Maken och jag gjorde slag i saken och for till Hennickehammar utanför Filipstad. Här syns den vackra herrgården från 1700-talet inbäddat i höstens färger.
Inne i ett av rummen kunde man sitta och njuta av en kopp kaffe och lite pianospel samt den vackra inredningen. Lugnt och avkopplande!
På kvällen bjöds det trerätters. Förrätt: Hummer- och kräftbesque med lax- och färskostsnitt. Till det ett glas Villa Maria Riesling. Gooooooott!!!
Varmrätt: Örtstekt lammytterfilé med rotselleripuré och tryffelsky. *dregla*
Till det ett glas rött, Brolio Chianti Classico.
(Nu börjar Maud se dubbelt.)
Pricken över i: Creme brulee med skogsbär och mynta. Till det ett glas Tokaji Blue label. (Och där låg Maud under bordet.)
Nästa dag blev det en megafrukost och lite titt i naturen. Funderade på en forsränning, men beslöt att stå över!
En mysig helg med mycket god mat. Rekommenderas!
3 kommentarer:
Vilken helg med massor med god mat!
Kram
Men åh vilken go'helg!!
Vilken fin herrgård och maten, ja den såg både god och fint ut :)
Men vad i hela friden gjorde du under bordet? hihi
Kram
Åh så vackert! Å så gott det ser ut! Lyllos dig!
Mira
Skicka en kommentar