fredag 14 augusti 2009

Paj!


"Ananas (Ananas comosus) trivs bäst i 25–30 grader och den vill ha 1–1½ meter regn per år. Det gör att den trivs väldigt bra i det tropiska Amerika, det enda stället där den påträffas vilt. En odlad ananasplanta lever i cirka 3 år. När plantan är 2–3 år bär den frukt, sedan vissnar den och dör." *snyft*
Denna goa frukt ska jag nu göra paj av!

"Om du äter färsk ananas kan du efter ett tag märka en stickande känsla i gommen och på tungan. Detta är på grund av att ananasen innehåller ett enzym som heter bromelin.
Bromelin är ett proteinförtärande enzym och därför irriteras både hud och slemhinnor vid kontakt med enzymet.
I många fall har det hänt att plantagearbetare som plockar ananas dagligen förlorar sina fingeravtryck för att deras fingrar är i ständig kontakt med frukten!" Yäk!
(Info Wikipedia)

2 kommentarer:

Camilla sa...

Här kommer receptet på löksåsen till laxen.
Stek en lök i mycket smör.
Peppra med citronpeppar.
Häll i 2dl.vitt vin och 2 dl.vatten.
Lägg i en fiskbuljong.
Pressa i en halv citron.
Koka tills det blir en "simmig massa".(Ca. 20 minuter.)
Tillsätt 5dl.créme fraiche.
Ev.lite dill.
Smaklig måltid!
Hör gärna av dig efter du ätit det så jag få höra vad du/ni tyckte.

Susanne P sa...

Härlig blogg!!
Kul inslag!
Underbara funderingar!
Hittade hit via syster´s blogg...
Tittar gärna in hit många, många gånger till!

Kram
Susanne P